Instagram

Module 3

Instagram

Marketingtool

Instagram begon in 2010 als social netwerk waar de focus lag bij beeld. En nog steeds is beeld een belangrijk deel van het platform, maar draait het tegenwoordig om veel meer dan dat. Zeker als bedrijf is het belangrijk om meer dan mooie plaatjes te delen om de concurrentie voor te zijn.

waarde

Of je nou een product verkoopt of een dienst; waarde delen is belangrijk als je een Instagramstrategie op zet. Waarde kan zijn in de vorm van informatie of inspiratie.

Een webwinkel kan bijvoorbeeld inspiratie bieden door een beleving te creu00ebren. Draait jouw product alleen om het product of zit daar een gedachte achter? Waarschijnlijk wel want deze heb je in de vorige module omschreven.

Als je een dienst verleent dan ben jij in het bezit van een skill die niet iedereen bezit. Het geven van informatie laat zien dat jij een expert bent in jouw vakgebied. Bang dat je teveel weggeeft? De kans is klein dat je zoveel geeft aan jouw volgers dat ze het precies kunnen zoals jij dat doet. En kan dat wel? Dan is je skill niet speciaal genoeg. Kennis is overal te vinden als je maar wilt. Je kunt jezelf onderscheiden door jouw persoonlijke touch.

gezicht

Want een gezicht laten zien is tegenwoordig belangrijk. We werken steeds meer online en daarmee is de persoonlijkheid soms ver te zoeken. Door een gezicht te laten zien in foto en video krijg je een stukje vertrouwen terug. Jij kan je hierdoor sowieso onderscheiden.

Coolblue en Albert Heijn zijn bedrijven die al langer een gezicht laten zien. Bij CoolBlue hebben alle webcare medewerkers ook een persoonlijke Facebookpagina om vragen te beantwoorden. Een persoonlijke toets is dus zeker aan te raden. We gaan later in de module Social Selling verder in op dit onderwerp.

portfolio

Portfolio en visitiekaartje
Indien we een dienst of product nodig hebben gaan we als eerste online kijken. De About pagina op een website is niet voor niets de meest bezochte pagina. Mensen willen weten met wie ze zaken gaan doen. Zie je social dus als een online portfolio, cv en visitekaartje.