Algoritme – stories

Module 4

Algoritme voor stories

Van begin tot eind

Het algoritme bepaalt ook hoeveel volgers jouw stories zien. Het algoritme probeert de beste, nieuwste en meest relevante stories te laten zien. Hij laat deze stories als eerste zien. Daarom is het belangrijk dat jouw volgers jouw content van begin tot eind bekijken.

Als bedrijf kun je niet iedereen bereiken en dat hoeft ook niet, maar wel de mensen die eventueel klanten kunnen worden. De eerste stories die jij ziet zijn door het algoritme uitgekozen omdat je hier vaak op hebt gereageerd.

begin, midden, eind

Zorg voor een begin, midden en einde. We dachten altijd dat stories gemaakt was om alles te delen wat niet goed genoeg was voor de feed. Niets is minder waar want stories worden steeds belangrijker! Stories nemen Instagram over en daarom is het belangrijk om elke dag content te delen om zichtbaar te zijn. Maak tussendoor stories met veel tekst om mensen langer bij jouw story te houden. Dit ziet het algoritme ook. Overdrijf het niet natuurlijk.

 

Ondertitel je stories altijd voor mensen (80%) die zonder geluid kijken. 

interactie

Doe alsof de mensen, die jouw stories kijken en die daar op reageren, vrienden zijn. Online zijn we al snel vrienden en dat is ook het leuke van Instagram. Omdat we zo snel contacten leggen is het ook belangrijk dat je op hetzelfde niveau communiceert als jouw doelgroep. Vraag je doelgroep dus ook vaak wat zij ervan vinden om het gesprek aan te gaan. Gebruik stickers om de aandacht van je volger langer bij je story te houden.  

tags

Extra tip: Vraag mensen of zij jou een DM willen sturen. Zo ga je het gesprek aan, maar hierdoor krijgt deze persoon jouw content de volgende keer bovenaan in de feed.

Voeg locaties en hashtags toe aan je story’s. Hierdoor kunnen andere gebruikers jou vinden op deze hashtags of locaties. Omdat weinig mensen hashtags gebruiken in stories kun je hierdoor wel sneller opvallen. Je kunt de stories vinden als je zoekt op een hashtag.

De hashtags kun je ook verbergen door op het pipetje te drukken als je jouw story maakt. Kies de kleur van de achtergrond als je de hashtags typt.