Persona

Module 2

persona

Geefu00a0 hem/haar een naamu00a0

Een persona is jouw ideale klant. Deze persoon schrijf je zo specifiek mogelijk uit. Waarom zou je denken? Want geen enkele klant is hetzelfde toch? Klopt, maar het is belangrijk om focus aan te brengen in je doelgroep. Als je even niet meer weet voor wie jij je Instagram Story maakt of je de focus kwijt bent in je blog, dan pak je jouw persona er weer even bij. Als je een brede doelgroep hebt kun je ook meerdere personau2019s maken.

Door een persona kun jij je beter inleven in je klant. Hierdoor begrijp je hen beter waardoor je ook de pijnpunten beter kunt opschrijven. Daarna maak je in een klantreis en funnel inzichtelijk hoe je hen ook daadwerkelijk overhaalt tot een aankoop. Belangrijk dus!

persoonlijk

  • Naam
    Leeftijd
  • Hobby’s
  • Huis
  • Baan
  • Salaris
  • Relatie
  • Huisdieren

zakelijk

Loondienst/zzp
Frustraties
Doelen

eigenschappen

Koppig
Perfectionistisch
Doener
Doorzetteru00a0

Jessica is 27 jaar oud en al twee jaar bezig met haar bedrijf als personal trainer voor ondernemende vrouwen tussen de 25 en 55 jaar. Ze woont in huurhuis Den Bosch, samen met haar vriend Joost en hond Bobbie. Haar bedrijf loopt goed, maar ze mist net die zekerheid die ze graag wilt hebben. Ze werkt namelijk nu nog per uur en geeft les. In haar vrije tijd is ze druk bezig met kickboxen, met vriendinnen stappen, naar festivals te gaan, te reizen en vrijdagavond op de bank The Voice te kijken samen met haar vriend. Ze heeft een HBO studie voeding & diu00ebtiek gedaan met daarna een losse opleiding voor sportinstructeur.

Ze is een perfectionist en wilt dan ook graag groeien in haar bedrijf en persoonlijke ontwikkeling. Haar probleem is dat ze graag met social media aan de slag wilt, maar ze niet weet waar ze moet beginnen. Haar specialiteit ligt bij het geven van training en voedingsadvies en niet bij online marketing. Omdat ze perfectionistisch is wilt ze wel graag de touwtjes zelf in handen houden.

Haar doelen zijn om een sportschool te openen waarbij ze niet alleen mensen helpt met voeding & training, maar waar je ook lekker kunt lunchen en werken. Een hotspot voor vrouwelijke ondernemers. Hier is ze zelf 4 dagen per week aanwezig.

Haar uitdaging ligt in het verkrijgen van meer bereik en niet afhankelijk zijn van per uur werken. Ze is bereid te investeren in haar bedrijf en draait nu een omzet van 3.000 – 4.000 euro per maand. ( uur personal trainer per uur) Ze werkt nu vooral samen met bestaande sportscholen en geeft daar personal training. Verder komt ze bij mensen thuis voor voedingsadvies en geeft ze online advies.

Onderzoek doen

Onderzoek is doen is belangrijk. Ook als je al even bezig bent. Zo kun je door middel van een Quiz of Vragensticker via Instagram Stories goed ontdekken wat voor vragen je volgers hebben. Krijg je weinig reactie op je Story? Dan volgt jouw doelgroep je nog niet voldoende op social media.

Test

Test je vragen in een Facebookgroep zoals Ambitieuze Meisjes, Business Babes NL, Sociaal op Instagram, Dutch Girlboss of aan je socialbuddies.

Wat houdt haar tegen om jouw product te kopen?

Ze is perfectionistisch en daarom kan ze het moeilijk uit handen geven en wilt ze echt bewijs wat het kan doen en dat iemand haar begrijpt.

Maak je eigen persona